Verandervaardig!

Je bent overtuigd van de verandering die is ingezet binnen jullie organisatie. Het veranderverhaal is helder en aanstekelijk. Het beeld waar jullie naar toe bewegen is scherp en evident.

De bedoeling is duidelijk! Toch krijg je het niet voor elkaar om je collega’s in beweging te krijgen. Om het verandervirus te verspreiden zodat het als een olievlek door de organisatie sijpelt. Rechtstreeks in de hoofden en harten van je collega’s. In de cultuur van jullie organisatie. Zodat het breder gedragen en groter dan jijzelf wordt.

Ga zitten en haal even diep adem want… wij hebben een methodiek die zeker gaat werken.

Hoe komen we van het cijfer 6 naar een dikke 8 voor dienstverlening?

 • Hoe zorgen we ervoor dat collega’s ook de komende jaren verbonden blijven aan onze organisatie of instelling nu de arbeidsmarkt onder druk staat?
 • Hoe bouwen we een netwerkorganisatie waarin onze teams elkaar over de muurtjes heen opzoeken en samen werken aan een betere oplossing voor klant, student, cliënt of patiënt.
 • Hoe gaan we om met de lessen van de pandemie? Is hybride werken een vorm die bij ons past?
 • Hoe richten we dat dan in?

De bedoeling is duidelijk! Toch krijg je het niet voor elkaar om je collega’s in beweging te krijgen. Om het verandervirus te verspreiden zodat het als een olievlek door de organisatie sijpelt. Rechtstreeks in de hoofden en harten van je collega’s. In de cultuur van jullie organisatie. Zodat het breder gedragen en groter dan jijzelf wordt.

Ga zitten en haal even diep adem want… wij hebben een methodiek die zeker gaat werken.

Gun jezelf een ontwikkeltraject Verandervaardig!
Op basis van de veranderbehoefte ontwikkelen we een programma Verandervaardig! op maat. De contouren van zo’n leergang zijn grofweg helder: we bieden praktische handvatten waarmee jullie als kartrekkers, (team)coördinatoren, gangmakers, aanjagers, transitiebegeleiders concreet aan de gang gaan.

We geloven sterk in de kracht van ervaringsgericht leren. Dus naast het volgen van een paar trainingsdagen, neem je ook deel aan een action learninggroep en coachen wij je (on the job) tijdens een moment in jouw praktijk. Denk aan een workshop die je gaat geven, een vergadering die je hebt belegd of een lastig gesprek dat je hebt gepland.

Je ontwikkelt een ruim pallet aan verandervaardigheden die je helpen om je collega’s zelf eigenaar te laten zijn van hun werk. Je neemt afscheid van het overtuigen, vertellen hoe het moet en pushen in de nieuwe richting. In plaats daarvan leer je via coachende vaardigheden jouw collega’s zichzelf te verbinden met zijn of haar doelgroep. Hierdoor neemt hun zelforganiserende vermogen toe, werken ze taakvolwassener en met meer resultaat voor ogen.

Je hebt straks volledig zicht op je eigen persoonlijke effectiviteit in een coachende rol. Bovendien weet je ook wanneer je welke techniek het beste kunt inzetten. Hierdoor kun je:

 • collega’s in hun kracht zetten
 • hen stimuleren om hun verantwoordelijkheid te nemen
 • een belangrijke bijdrage leveren aan de taakvolwassenheid van de organisatie.

Kortom: je bent nog sterker geworden in het coachen van je collega’s in de nieuwe richting.

Wij hebben als senior trainer en coach veel ervaring met veranderingen in diverse organisaties. We hebben een grote bijdrage geleverd aan het taakvolwassener maken van opdrachtgevers in de zorg, het onderwijs en gemeentes. We weten dat veranderen best taai kan zijn!

In onze leergangen lopen we daarom echt samen met je op, denken we met je mee en zorgen we dat je weet welke vervolgtappen je gaat zetten in jouw club.

Wat is het resultaat dat je kunt verwachten?

Na afloop van de leergang ga je vaardiger terug naar de werkvloer om hun opdracht met nieuwe energie en enthousiasme aan te pakken. Dat zie je terug in hun handelen, doen en laten en manier van communiceren:

 • Je gaat op een andere manier in gesprek met hun collega’s.
 • Vanuit verbinding stel je de goede vragen, blijf je benieuwd en stimuleer je anderen het nieuwe uit te proberen.
 • Je vervult een voorbeeldrol en bent je daar bewust van.
 • Je laat zien welke kleine stapjes al zorgen voor een ander effect. Direct een mailtje terugsturen in plaats van een paar dagen laten liggen. Een overleg inplannen waarbij alle partijen hun visie mogen inbrengen. Een werkbezoek aan een ander team brengen.
 • Ze liften mee op voorbeelden waar het goed gaat.
 • Je hebt oog en aandacht voor dit soort voorbeelden en weet die uit te vergroten en in te lijsten.

Hierdoor creëer je beweging en sluiten mensen zich aan omdat ze zien dat veranderen niet betekent dat het roer 180% om hoeft omdat de verandering veel dichterbij is.

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.